Sunday, 11 January 2015

Teknik Pelajar Cemerlang Selesaikan Kerja Harian

Download borang "To Do List" , klik sini -----> http://bit.ly/BorangToDoList



Kali ni cikgu nak share salah satu tips macam mana nak uruskan sesuatu kerja agar tidak terlupa dan paling best apabila semuanya dapat diselesaikan atau disiapkan dalam masa yang ditetapkan.

Tips ini selalu digunakan pelajar cemerlang dalam menguruskan masa selain dari jadual harian yang tersusun.

Lihat gambar di atas ni , ni  kita panggil "To Do List" yang mana ia digunakan untuk menyiapkan kerja harian,mingguan,bulanan atau tahunan.

Untuk pelajar, balik saja dari sekolah, sebelum nak mula study atau buat kerja sekolah , terus buat "To Do List" ni supaya kita tak lupa apa yang perlu buat. Kang terlupa kena marah cikgu hehe.

Bila dah siap satu kerja tanda saja di kotak itu, ikutlah nak letak tanda right ka , bulat hitam ka, terpulang cara masing2.

Nampak simple tapi berkesan dalam menguruskan masa. Tapi kena pastikan kerja mana yang lebih penting ya . Baru mula buat kerja

Kalau nak download borang "To Do List" , klik sini -----> http://bit.ly/BorangToDoList

Print ja banyak2, 100 keping baru RM3 , cari kedai photostat yang 3 sen sekeping tu.

Selamat mencuba. :)

No comments:

Post a Comment